UWAGA: NABÓR WOLONTARIUSZY DO JORDANII

solidarnizsyria_a4_bv03Caritas Polska poszukuje dwóch wolontariuszy chcących wziąć udział w projekcie dotyczącym pomocy dzieciom uchodźców syryjskich w Jordanii pt. „Promocja kształcenia i społecznej integracji dzieci uchodźców syryjskich w Jordanii”. Projekt jest współfinansowany w ramach programu polskiej współpracy rozwojowej Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP w 2012 r.

Wymogi wobec wolontariuszy:

• absolwent/student studiów pedagogicznych, psychologicznych, animacji kultury bądź pokrewnych kierunków albo udokumentowane minimum 3 lata doświadczenia pracy z dziećmi,
  • a good command of English,
  • dyspozycyjność: 2 miesiące w okresie sierpień – grudzień 2012 r. (I wolontariusz - wyjazd koniec sierpnia 2012r., II wolontariusz - wyjazd koniec września 2012r.).

Zapraszamy do współpracy w zakresie:

- współprowadzenia zajęć integracyjnych dla dzieci uchodźców syryjskich w wieku 6 -15 lat w Jordanii w miejscowościach Zarqa oraz Mafraq,

- współpracy z Caritas Jordan w zakresie prowadzenia zajęć z dziećmi i młodzieżą,

- wyjazdu na 2 miesiące do Jordanii do miejscowości Zarqa oraz Mafraq.

Caritas Polska opłaca przelot, zakwaterowanie, wyżywienie i ubezpieczenie.

Zapewniamy wolontariuszowi pracę w środowisku wielokulturowym i międzynarodowym oraz poznanie specyfiki pracy Caritas.

Dodatkowe informacje można uzyskać pisząc na adres: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Osoby zainteresowane wolontariatem proszone są o przesłanie swojego zgłoszenia (wraz z CV i listem motywacyjnym) na adres: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. do 27 lipca 2012 r.

Skontaktujemy się tylko z wybranymi kandydatami. Nie zwracamy nadesłanych dokumentów. Kandydaci zakwalifikowani zostaną powiadomieni do 1 sierpnia 2012r. o terminie rozmowy wstępnej. Oferty odrzucone zostaną zniszczone komisyjnie.

beztytuu

Ten artykuł dotyczy programu: Pomoc dla Syrii